Stem je organisatiestructuur af op je strategie

Je plannen efficiënt implementeren kan enkel wanneer de structuur van je organisatie afgestemd is op je strategie. De juiste invulling van dit kader met de juiste persoon op de juiste plaats is cruciaal.

Teams samenstellen

De juiste teams samenstellen bepaalt het succes van je onderneming. Enkel een duidelijke strategie en een mooi plan is onvoldoende. Je kan niet alles alleen uitvoeren, daarvoor heb je competente mensen nodig die binnen de bedrijfscultuur passen en die goed kunnen samenwerken.

De verschillende teams moeten goed op elkaar afgestemd zijn en samen een complementair, elkaar versterkend geheel vormen. Dit geldt ook voor de mensen binnen elk team. De verdeling van de rollen en verantwoordelijkheden moet nauwkeurig gebeuren.

Bij het aantrekken van nieuwe mensen en dus ook bij het samenstellen van optimale teams zijn niet enkel de kwaliteiten en competenties relevant, maar ook karakter en persoonlijkheid. Hun waarden moeten overeenstemmen met deze van je bedrijf .

Together everyone achieves more

Hoe herken je een goed team?

Beste team- en bedrijfsleiders, ik heb goed nieuws: dit is geen droom, dit is haalbaar en realistisch, weliswaar op voorwaarde dat je de juiste profielen aantrekt en je mensen echt goed kent.

Hoe vormen wij de juiste teams?

Nadat we met de bedrijfsleider de doelen bepaald hebben, voeren we een individueel gesprek met elke medewerker en stellen een profiel op. Dit levert de bedrijfsleider handvaten op voor een goede aanpak van elk van de medewerkers op vlak van communicatie, prestatie en motivatie.

Samengevat

Vanuit je strategie stellen we concrete plannen op, stemmen je organisatiestructuur hierop af en vormen optimale teams zodat je doelen worden gerealiseerd binnen een leuke werksfeer waar mensen met veel goesting en enthousiasme werken.

Wil jij ook betere prestaties én gemotiveerde medewerkers? Bouw dan samen met ons je teams en structuur uit.L